Araştırma Projeleri
 

1. “Transplantasyon Başarısında Etkili Olan Donöre Özgün Alloreaktif Hafıza B Hücre Rezervinin Değerlendirilmesi”, “TÜBİTAK-1001, Prof. Dr. Türker BİLGEN”

2. “Antijen Spesifik Hafıza B Lenfositlerin in vitro Çoğaltılmasında CD21 Reseptör Aktivasyonunun Etkisi”, “Tübitak-1002, Prof. Dr. Türker BİLGEN”

3. “Öz Şefkatin Yeme Tutumu, Besin Seçimi ve Beden Kitle Endeksi ile İlişkisinin Araştırılması”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Prof. Dr. Türker BİLGEN”

4. “Türk Propolisinin Histon Deasetilaz (HDAC) Enzim Aktivitesine Etkisinin Araştırılması” “TNKU-BAP, Yüksek Lisans, Prof. Dr. Türker BİLGEN”

5. “Biyoaktif Besin Bileşeni Piperlongumin’in Histon Deasetilaz Enzim İnhibitörü Etkisinin Araştırılması”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Prof. Dr. Türker BİLGEN”

6. “Türk Propolisinin Hücre Döngüsü ve Apoptoz Üzerine Etkisinin Araştırılması”, “Yüksek Lisans, Prof. Dr. Türker BİLGEN”

7. “Sağlık çalışanlarında kafein tüketimi ile uyku kalitesi arasındaki ilişkinin belirlenmesi”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Prof. Dr. Mehmet ALPASLAN”

8. “18-65 yaş arası yetişkin bireylerde ultra işlenmiş gıda tüketiminin astım ile ilişkisinin biyokimyasal parametreler ile araştırılması”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Prof. Dr. Mehmet ALPASLAN”

9. “Beslenme ve fiziksel aktivitenin COVID-19 tanılı hastalarda hastane yatış süresi ve biyokimyasal parametreler üzerine etkisi”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Prof. Dr. Mehmet ALPASLAN”

10. “Yetişkinlerde akne gelişiminin diyet faktörleri ile ilişkisinin belirlenmesi”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Prof. Dr. Mehmet ALPASLAN”

11. “Hemodiyaliz hastalarında gastrointestinal semptomların beslenme durumu ve biyokimyasal parametreler ile ilişkisi”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Prof. Dr. Mehmet ALPASLAN”

12. “Ticari Starter Kültür Kullanılmamış Fermente Süt ürünlerinden izole Edilen Lactobacillus Spp.’nin Fenotipik ve Moleküler identifikasyonu ile Bu Bakterilerin Probiyotik özelliklerinin in vitro Koşullarda Araştırılması”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Dr. Öğr. Üyesi Nazan TOKATLI DEMİROK”

13. “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Antropometrik Ölçümleri ile Akdeniz Diyeti ve Beslenme Alışkanlıkları Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Dr. Öğr. Üyesi Nazan TOKATLI DEMİROK”

14. “Ortopedi ve travmatoloji servisinde yatan hastalarda beslenme durumunun saptanarak, makromineral alımının beslenmeye bağlı komplikasyonlara ve hastanede yatış süresine etkisinin incelenmesi”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Dr. Öğr. Üyesi Nazan TOKATLI DEMİROK”

15. "Salzburg Duygusal Yeme Ölçeği Türkçe Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması'', “Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem BOZKIR”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem BOZKIR”

16. “Tip-2 diyabetli sıçanlarda irisin ve vaspin hormonlarının değerlendirilmesi ve diyet ile ilişkisinin incelenmesi”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem BOZKIR”

17. “18-24 yaş arası yurtta barınan üniversite öğrencilerinin beden algısının obezite ön yargısına etkisinin araştırılması”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem BOZKIR”

18. “İnsan Ince Bağırsak Hücre Kültürü Modelinde (Caco-2) Glüten Sonrası Oluşan Hücresel Hasarın Onarımında Probiyotiklerin Etkilerinin Moleküler Düzeyde Araştırılması”, “Tübitak 3501, “Dr. Öğr. Üyesi Çağlar DOĞUER”

19. “Probiyotiklerin, Glüten Sonucunda Bozulan Bağırsak Epitel Hücre Bariyer Geçirgenliğini Düzenleyici Fonksiyonlarının İn Vitro Olarak İnsan İnce Bağırsak Hücre Kültürü Modelinde (Caco-2) Araştırılması”, “TNKU-BAP, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar DOĞUER”

20. “Yetişkinlerde Hedonik Açlık Durumunun Sosyal Medya Bağımlılığı ve Obezite ile İlişkisinin Araştırılması”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar DOĞUER”

21. “Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinde Yasam Doyumunun Besin Seçimi ve Ortoreksiya Nervoza Eğilimine Etkisinin Araştırılması”, “Yüksek Lisans Tez Projesi, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar DOĞUER”